Nyheder

14. juni 2019

GDPR - er du klar hvis Datatilsynet skulle komme?

Årsberetning for 2018 fra Datatilsynet er nu offentlig.

Den fortæller blandt andet, at Datatilsynet har haft meget at se til, og meget af tiden er gået med rådgivning og vejledning både telefonisk og skriftligt. Der har været 8756 nye sager af forskellige karakter at gå igennem.

Datatilsynet har også været på tilsyn hos 135 offentlige virksomheder og 12 private virksomheder. Når de kommer på tilsyn tjekker de om reglerne i Persondataloven overholdes. De vurderer om der er grund til politianmeldelse og indstilling af bøde.

Seneste politianmeldelse er kommet til  IDdesign A/S, hvor de er indstillet til en bøde på 1,5 mio kr. for manglende sletning af oplysninger om ca. 385.000 kunder.

Tidligere gemte man så mange oplysninger som man kunne, nu gælder det om at opbevare så få oplysninger som muligt. Så for at kunne overholde Persondataforordningen, er det vigtigt løbende at rydde op i de persondata, som opbevares, og det er vigtigt at det er opdaterede persondata som opbevares. Er persondata ikke længere nødvendige, skal de slettes. Så en opfordring til Jer er, at der løbende slettes persondata, for at undgå at datamængderne hober sig op, og opgaven bliver uoverskuelig.

At holde sig opdateret er en essentiel del af at overholde forordningen. Den ændres nemlig løbende i takt med, at der opstår nye problemstillinger. Ligeledes kommer der løbende nye krav fra Datatilsynet. Desværre kræver det relativt meget tid at holde sig up to date med den nyeste viden. Derfor er det værd at overveje, om man skal og kan bruge ressourcer på dette in-house, eller om det er bedre at outsource denne del af GDPR-arbejdet

Hos DSH-Revision ApS står vi klar til at hjælpe dig, så du også kan blive klar til at overholde reglerne om databeskyttelse.

Ring derfor til Leif Hansen på tlf. 74 33 40 41, og få en pris til beskyttelse af  din virksomhed.

 

Åbningstider

Kontorets åbningstider: Mandag-torsdag 8.00 - 16.00 · Fredag 8.00 - 13.00

Kontaktinformation

DSH-Revision · Storegade 17 · 6240 Løgumkloser · Tlf.: 74 33 40 40 · Mail: leh@dsh.dk