14. juni 2019

GDPR - er du klar hvis Datatilsynet skulle komme?

Årsberetning for 2018 fra Datatilsynet er nu offentlig.

Den fortæller blandt andet, at Datatilsynet har haft meget at se til, og meget af tiden er gået med rådgivning og vejledning både telefonisk og skriftligt. Der har været 8756 nye sager af forskellige karakter at gå igennem.

Datatilsynet har også været på tilsyn hos 135 offentlige virksomheder og 12 private virksomheder. Når de kommer på tilsyn tjekker de om reglerne i Persondataloven overholdes. De vurderer om der er grund til politianmeldelse og indstilling af bøde.

Seneste politianmeldelse er kommet til  IDdesign A/S, hvor de er indstillet til en bøde på 1,5 mio kr. for manglende sletning af oplysninger om ca. 385.000 kunder.

Tidligere gemte man så mange oplysninger som man kunne, nu gælder det om at opbevare så få oplysninger som muligt. Så for at kunne overholde Persondataforordningen, er det vigtigt løbende at rydde op i de persondata, som opbevares, og det er vigtigt at det er opdaterede persondata som opbevares. Er persondata ikke længere nødvendige, skal de slettes. Så en opfordring til Jer er, at der løbende slettes persondata, for at undgå at datamængderne hober sig op, og opgaven bliver uoverskuelig.

At holde sig opdateret er en essentiel del af at overholde forordningen. Den ændres nemlig løbende i takt med, at der opstår nye problemstillinger. Ligeledes kommer der løbende nye krav fra Datatilsynet. Desværre kræver det relativt meget tid at holde sig up to date med den nyeste viden. Derfor er det værd at overveje, om man skal og kan bruge ressourcer på dette in-house, eller om det er bedre at outsource denne del af GDPR-arbejdet

Hos DSH-Revision ApS står vi klar til at hjælpe dig, så du også kan blive klar til at overholde reglerne om databeskyttelse.

Ring derfor til Leif Hansen på tlf. 74 33 40 41, og få en pris til beskyttelse af  din virksomhed.

 

14. juni 2019

Nyt om regnskab, revision og skat

Vi har fornøjelsen at sende dig det nye nummer af DIN REVISOR INFORMERER, som på let og overskuelig vis giver værdifuld viden om økonomi og fortæller om nye regler og tiltag inden for økonomi, regnskab, revision og skat.

Vi håber, at DIN REVISOR INFORMERER, 2. kvartal 2019 giver dig inspiration til initiativer, der kan være relevante for dig og din virksomhed. Du kan blandt andet læse om:

  • At det nu er slut med at stifte iværksætterselskaber. Eksisterende iværksætterselskaber skal enten omdannes eller lukkes ned.
  • Nu hedder det ikke længere selvangivelse, men oplysningsskema.
  • Fra den 1. januar 2019 er det muligt at opnå et investorfradrag ved investering i opstartsvirksomheder, dog under visse betingelser.
  • Vær opmærksom på økonomisk svindel i sommerferien. Nogle it-svindlere udnytter ferietiden til såkaldt CEO-fraud.
  • Nogle medarbejdergoder er skattefrie, og andre goder skal medarbejderne betale fuld skat af.
  • Den nye artikelserie om den nye ferielov, som træder i kraft i efteråret 2020. I den første artikel er fokus på overgangsordningen, som indledes den 1. september 2019.

Vi står naturligvis til rådighed med yderligere information og er klar til at hjælpe dig videre med de områder, som du har særlig interesse i. God læselyst!

Med venlig hilsen

Leif Hansen

DIN REVISOR INFORMERER

Åbningstider

Kontorets åbningstider: Mandag-torsdag 8.00 - 16.00 · Fredag 8.00 - 13.00

Kontaktinformation

DSH-Revision · Storegade 17 · 6240 Løgumkloser · Tlf.: 74 33 40 40 · Mail: leh@dsh.dk